26 Nisan 2015 Pazar

Sahaf Buldum^^

    Merhaba!! Bu hafta içi beni mutlu eden bir olayı anlatmak istiyorum. Yıllardır hep hayal ederdim '' ah şöyle oturduğum çevrede bir kütüphane ya da sahaf olsa da gitsem kurcalasam bir şeyler alsam'' diye. Ama oturduğum semt dolayısıyla yakın çevremde sahaf yada kütüphane yok. Onları geçtim normal kitabevi de yok! Diye biliyordum ben taa ki geçen güne kadar :)
rüya avcısı     İş için evrakları teslim etmem gereken yerler vardı ve bu yerlerden biri sahaf çıkmasın mı ! Ben tabi bir sevin bir mutlu ol :) Evrakları verdim hemen göz gezdirdim şöyle bir. Çocuk kitapları, romanlar, ansiklopediler, eski dergiler, testler, ders kitapları ne ararsanız vardı. Hatta çocukluğumda okuduğum birkaç kitabı gördüm duygulandım :( Bir dahaki gidişimde satın alırım belki..
Neyse ben dışarıdaki kitaplığa yöneldim çünkü oradakiler sadece 1 liraydı!  E ben durur muyum durmam! Bir tane almadan gitmem dedim :D Vaktim de az olduğu için hemen iki tane Stephen King kitabını gözüme kestirdim^^  Ama daha önce hiç Stephen King okumadım itiraf ediyorum :( O yüzden sadece bir tanesini aldım. 1 lirayı uzatırken acayip hissettim kendimi daha önce hiç bir kitaba 1 lira vermemiştim ilginç bir duyguymuş ekmek almak gibi :D
    Keşke bu tip yerler daha da artsa ne güzel olurdu.. Tanıdığım birçok insan eski kitaplardan hoşlanmıyor, başkalarının okuyup dokunduğu kitapları alamıyorlar. Bende tam tersi eski olan şeylere merakım var. O yüzden sahafları , antikacıları çok seviyorum galiba. En çok istediğim şeylerden biri de  antika bir eşya sahibi olmak^^  Aklımda saat var ama bakalım belki odam için başka bir eşya da olabilir :) Onu da gerçekleştirirsem yazarım:D Bu arada kitaba başlayamadım elimde üç tane yarım kalmış kitap var. E tabi ben günde 2 sayfa okuyup uyuyakalırsam önümüzdeki sene anca başlarım yeni kitaba:D
Bu yazıda burada bitsin o zaman, şimdilik benden bu kadar ^^

9 yorum:

  1. 1 TL değil mi ne kadar ucuz :) işin tuhafı artık o paraya ekmek bile alamıyoruz..Stephen King kitaplarını okudum ama bunu okumamıştım :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Oh be şanslısınız.Resimdeki kitap harikadır.Herhalde bana denk gelse 1 liralık kitapların hepsini satın alırdım:)

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş... 1tl'ye Stephen King bulmak mucize gibi bir şey... :) Ben de bir sahaftan Stephan Hawking'in hayatını anlatan bir biyografi kitabı bulmuş almıştım bundan yaklaşık 12 yıl önce... Sahafları seviyorum...

    YanıtlaSil
  4. Kitap okuma alışkanlığı nasıl elde edilir bir yazında da bundan bahseder misin?
    Yeni blog açtım beklerim: blogozom.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Belli bir yaştan sonra nasıl okuma alışkanlığı edinilir inan benimde bir fikrim yok:) ama kendi okuma serüvenimi anlatabilirim:)

    YanıtlaSil
  6. Belli bir yaştan sonra nasıl okuma alışkanlığı edinilir inan benimde bir fikrim yok:) ama kendi okuma serüvenimi anlatabilirim:)

    YanıtlaSil
  7. Belli bir yaştan sonra nasıl okuma alışkanlığı edinilir inan benimde bir fikrim yok:) ama kendi okuma serüvenimi anlatabilirim:)

    YanıtlaSil