27 Eylül 2015 Pazar

BOLU- YEDİGÖLLER

Temmuz ayından beri kayıplara karışıp gitmiş benim canım blogum! Herkese geçte olsa bir merhaba ve iyi bayramlar!

Geçtiğimiz ay günübirlik bir gezi yapalım ailece dedik ( kalabalıkmışız gibi oldu hepi topu 3 kişiyiz )
ve sabahın köründe yollara koyulduk efendim. Ankara- Bolu arası malumunuz çokta uzak değil 2-3 saat kadar sürede Bolu'ya vardık. Ama gelin görün ki Yedigölleri bulamadık :D Evet bildiğiniz bulamadık dön dolaş tur atıp durduk. Bir amcaya yolu soralım bari dedik ''Çok bir şey ummayın, pek bir şey yok orada'' dedi:D Amcacım biz gölden ne umalım zaten allasen dedim (içimden tabi.) Zaten verdiği yol tarifi de yanlıştı:) Bizde yavaş yavaş acıkmanın etkisiyle bir markete girdik yiyecek bir şeyler aldık yanımıza belki Yedigöller'de cafe büfe vs. yoktur diyerek( ki iyiki almışız o kısma sonra tekrar değineceğim) Çıkmadan da kasiyer kıza sorduk nereden gideceğiz diye ''Tabela falan göremezsiniz burada ama dümdüz gidin bulursunuz'' dedi. Velhasılıkelam sonunda Yedigöller yoluna girdik ama nasıl bir yol! Git git bitmiyor dönemeçli bir şekilde dağa tırmanıyoruz resmen. 2saat Ankara-Bolu arası 2 saatte dağa tırmanmakla geçti :))Tabi Aa manzara ne güzel! , bak bak yeşillik! , aman ne güzel hava ! gibi doğa sevgimizin yerini yol bitmek bilmeyince oflama puflamalar aldı:) Tabi birde benim meşhur yol tutması sonucu mide bulantım beynimin dönmesi falan:D Ha bide insan o yola bir asfalt falan atar arabadan bir indik bizim siyah araba beyaz olmuş Allah!ın bir hikmeti işte!
Sonunda ulaştık giriş paramızı da ödedik şuan net hatırlamıyorum ama15-20 tl olması lazım 3kişiydik dediğim gibi. Benim ilk dikkatimi çeken nedense göller değilde kulübe gibi evlerdi. Oralarda gece konaklayabiliyormuşsunuz tabi önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Gece arkadaşlarla kalınca korkunç ve eğlenceli olabilir aslında :D Sarışın kız kaybolur herkes onu aramaya çıkar, gölden şarkı söyleyen korkunç çocuk sesleri gelir :p Ay resmen amerikan korku filmi! Öhöm neyse devam edelim..
Göller tabiki dağınık şekilde bir seferde 7si görünmüyor tek tek gezmeniz gerekiyor. Biz hepsini gezemedik 5 tanesini gördük sadece. Göllerin güzelliğinden bahsetmeyeceğim fotoğraflarda açık ve net görünüyor fazla söze ne hacet^^ Bu ülkenin değerini iyi bilmek gerek! Ben biraz eksiklerden bahsedeyim bayan suratsız olarak :))

 Ağaç yansımalarından görünmeyen bir göl var orada aslında:)


 *Sis gibi görünen şey de aslında yine bir göl:)



Öncelikle girişte para alınıyor demiştim bir sürü insan geliyor biz hafta sonu gittiğimiz için çok fazla kalabalıktı. Bu kalabalıklığa rağmen koooskoca alanda bir tuvalet bulamadık. Gidişimize yakın 1 adet gördük ama kapısında olan sırayı tahmin etmeniz zor değildir. Bayan ve erkek karışık olmasını hiç söylemek istemiyorum. O girişte aldığınız paralar nereye gidiyor acaba diye sormak istiyorum? Diğer bir mesele yiyecek satan hiçbir yer göremedik. Yine bir vatandaşa sorduk aşağıda bir büfe varmış bende görmedim ama öyle diyorlar dedi biz o büfeyide bulamadık şaşırdınız değil mi:D ( ay yoksa hayalet büfe mi! geceleri mi ortaya çıkıyor acep! ) iyi ki gelmeden önce markete uğramışız.
 Alanı gezerken temiz hava insan acıkıyor doğal olarak. Birde piknik ve karavan alanları var. Oraya girmedik piknik için malzememiz yoktu. Eğer gidecek olursanız piknik malzemelerinizle, mangalınızla, sucuğunuzla gelin derim.
Birde sincaptı, ceylandı ne bileyim işte fareydi bir canlı karşıma çıkar diye çok bekledim ama o kadar kalabalıktı ki hayvancağızlar bir yerlere saklanmışlardı sanırım :( Pek keyif alamadığım ama gözümün doğaya ve piknikçi ailelere doyduğu bir gün olmuştu.Eve dönüş yolunu hatırlamıyorum uyumuşum. Dolu dolu anadolunun bu hafta sonuna geldik kendinize iyi bakın hoşçakalın.

5 yorum:

  1. Hoşgeldin! Özledik yahu :) Buarada baya baya bir yamacıma gelmişsin ben de Sakarya'dayım. Bolu yemyeşil şahanedir! Harika olmuş bu gezi kararı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum!! Birgün de yanına gelirim bakarsın:) tanışmayı çok isterim^^

      Sil
  2. Bence de bir kere gitmek yeterli. :)
    Virajlı ve uzun yolundan sebep bir daha gitmeyi isteyeceğimi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar:) Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil