10 Ocak 2016 Pazar

Ankara Kitap Fuarı

Eve henüz gelmişken sıcağı sıcağına bir
kitap fuarı yazısı yazmalıyım^^ Bugün her sene kaçırdığım ve çok merak ettiğim kitap fuarına sonunda gittim. Girişteki sırayı görünce zaten içerisinin nasıl olduğu az çok tahmin etmiştim. İçeri girince 2 tl gibi gayet uygun bir fiyat ödeyip bilet alıyorsunuz.  Ato congresium gerçekten büyük ve güzel bir fuar alanı bence. İnsanı bunaltmıyor.
Her neyse direk konuya geçeyim ben umduğumu bulamadım malesef. Bir iki tane yayın evi %50 indirim yapmış diğerleri %25-30 falan. %25 indirim için evimden kalkıp oraya gidip kalabalığı yarıp kitap alamam yani. Zaten kitap satışı yapan internet sitelerinde de aynı indirim oluyor. Ben fuar diyince baya baya indirim bekliyordum açıkçası. 5 tl -10 tl kitaplarda yok muydu vardı tabiki.. Haksızlık etmeyeyim hemde çok vardı.Ama benim istediklerim hala babalar gibi 30 TL ydi:(  Birde Ankara da ucuz kitap ve yayınevi bolluğu konusunda hiç sıkıntı çekmediğim için beni pek heyecanlandırmadı yani. Küçük şehirde olsam kesinlikle daha çok ilgi gösterirdim diye düşünüyorum.
Aldığım kitaplara geçersek. Aşkın Göz
Yaşları'nın Şems ve Kimya hatunu anlatan 2 kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. Bunu görünce alayım dedim aslında hiç listemde yoktu. Ermiş ise Sergül Kato 'dan çok duyduğum ve merak ettiğim bir kitaptı. Gerçi o başka bir yayinevini öneriyordu ama olsun.. Gülse
Birsel'i sahaflar sokağında buldum:')) Amaçsızca aldım.
Ha bu arada sözü geçmişken sahaflar sokağından bahsedeyim. Aslında en çok burayı görmek için gittim fuara. Eski kitaplar dergiler görmek çok hoşuma gidiyor:)) Cidden hoştu en çok keyif aldığım bölüm orasıydı diyebilirim. Vaktim sınırlı olduğu için çok kitap seçemedim. Aslında dikkatli incelenirse baya iyi kitaplar var hemde 10 Tlden yüksek değil çoğunun fiyatı. Plaklar,pullar,eski paralar,eski dergiler,eski reklam afişleri falan vardı. Hepsini tek tek didikledim^^ Sanki plakçalarım varmış gibi yarım saat boyunca plakları incelememe ne demeli bilmiyorum.
Birde fuarda kitap satışından görevli arkadaşlar cidden çok ilgililerdi herkesle tek tek ilgileniyorlardı. Ben pek sevmem bana sürekli kitap önermeye çalışanları o yüzden uzak durdum ama işlerini içten yapmaları hoş:)) Şimdilik bu kadar fazla uzatmayayım. Gidin görün gözünüz gönlünüz kitaba doysun:'))

6 yorum:

  1. Son zamanlarda fuarlarla ilgili hep aynı şeyi duyuyorum.. Siteler cidden daha indirimli bile olabiliyor.. Ama işte o atmosfer de çok başka sırf onu yaşamaya gider insan :) Aldıklarını keyifle oku. Ermiş'i ben de aldım geçenlerde. Çok merak ediyorum acep nasıl diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende merak ediyorum Ermiş'i. Okursan yorumunu bekliyorum:)

      Sil
  2. gördüğümden beri içim içimi yiyor, gitmeliyim diye.
    ama umduğumu bulamamaktan korkuyordum, ki tam da benim beklediklerimi anlatmışsın.
    katılan yazar isimlerindense siyasette adı geçenler dışında neredeyse kimseyi tanımıyorum.
    istanbulun görkemli fuarlarına bakıyorum, ankaraya böyle üstün körü fuarlar yakışmıyor!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ben umduğumu bulamadım. Öyle eli kolu kitap dolu insanda pek göremedim. Benim gibi 2-3kitap alıp çıkıyorlardı.

      Sil
  3. Fuara gitmeyeli çok oldu. Ufak yerde yaşamanın sıkıntıları işte. Ancak yorumları okuyorum Ankara'nın vasat geçtiğini hakkında söylemler okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk kez gitmeme rağmen bana vasat geldi. Keyif alan kesimin zaten yayinevleriyle bir şekilde bağlantıları olan blog yazarları olduğunu düşünüyorum.

      Sil