20 Mart 2015 Cuma

IS:Otoko Demo Onna Demo Nai Sei

japon dizi
(alıntıdır)
   Bu başlıkta nedir ki? dediniz mi içinizden itiraf edin :D Bugün sizlere bir Japon dizisinden bahsedeceğim. Şimdii ben aslında arada bir böyle dram içerikli ağlamalı zırlamalı, içimi parçalayacak Kore dizileri izlemeyi severim(o_O) yine aynı amaçla bakınırken birde şu Japonlara şans vereyim, bakayım nasıllar acaba dedim. Birkaç saçma sapan diziden sonra bunun konusu ilgimi çekti. Dram yazıyor ama öyle ağlamalı hüngürtülü bir dizi değilmiş orası ayrı ama olsun.

   IS çift cinsiyetli daha doğrusu cinsiyeti belli olmayan yani doğuştan her iki cinsel organa da sahip olanlara konulmuş bir ad. En azından dizide öyle yani bilimsel adı IS değildir heralde!?
   Dizinin ana karakterlerinden ( bence bir ana karakteri daha var) Haru da IS olarak doğmuş ve liseye geçene kadar kendini erkek olarak
görüp öyle yaşamış birisi. Ama liseye geçince hem kimliğinde kız göründüğü için hem de istediği okul onu kız olması kaydıyla kabul ettiği için okulla bir anlaşma yapıyor ve liseye kız gibi gidiyor. Devamında ise dizideki olaylar gelişiyor işte.

   Bana göre diğer ana karakter ise Miwako'ydu. Azıcık bir dram gördüysem o da sağolsun Miwako sayesindeydi. Ama Miwako'yu anlatmıcam ya yok yok olmaz. Onun çelişkilerini,bocalamasını, ailesinin tavırlarını anlatmaya kalksam diziyi izlemenize gerek kalmaz. Zaten 10 bölümden oluşan bir dizi.

    Dizide iki tane de gıcık olduğum karakter vardı. Biri Miwako'nun neyin kafasını yaşadığını bir türlü anlayamadığım annesi. Miwako'nun iyiliğini mi düşünüyor yoksa bencilce ''mükemmel aile'' imajı mı kurmaya çalışıyor ne yapıyor bu kadın! Son bölümde gönlümü aldı ama hadi neyse. İkincisi ise okuldaki bayan öğretmen (adını unuttum şimdi). Duyarlı olmakla acımak arasındaki o çizgiyi baya bir aşıyor. İnsanı rezil eder böyle tipler.Güya çok ilgili, iyi niyetli öğretmen tavırlarında ama Haru'ya dokunamıyor bile sanki mikrop kapacak fasulye beyinli kadın. Neyse sakinim.
(alıntıdır)
 
   Dediğim gibi dram diye ve konusu ilginç geldiği için izlemek istedim ama Haru o kadar güçlü ve pozitif bir karakter ki oturupta üzülemedim. Bence Haru bana üzülsün :D Oyuncularda muhteşem değildi, hatta arkalarından konuşmak gibi olmasın ama bana kalırsa kötülerdi yani. Bilinçlendirme amacıyla yapılmış bir dizi mi bilmiyorum ama bakış açısı kazanabileceğiniz ve empati kurabileceğiniz bir dizi olduğu kesin. Benden şimdilik bu kadar ^^

Not: Sanırım mangadan uyarlanmış bir dizi.Yeni fark ettim.Mangasını okumak mümkün olsaydı keşke daha güzeldir eminim ^^

4 yorum:

  1. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Anlattığına göre enteresan bir dizi izlemek isterim enazından birkaç bölüm buarada başlığa hakikaten şaşırdım :D

    YanıtlaSil