19 Aralık 2015 Cumartesi

Okuyom Ben Ya Vol1

Herkese yeniden merhabalar:) Upuzun bir aradan sonra rezil bir okuma listesiyle karşınızdayım :D Evet yaklaşık 4-5 ayda okuduğum kitaplar bu kadarcık! (kınamayın başınıza gelir valla) Neyse hızla kitaplara geçmek istiyorum uzun uzun yazıp kafa şişirmeden kısa ve öz olur inşallah lets go!

Rüya Avcısı ( Stephen King) : Bu kitabı sahaftan 1TL ye aldığımı şu postta yazmıştım :) Sahafçı amcadan yana dertliyim biraz o yüzden oradan pek bir şey almıyorum artık :( Bu benim ilk King okumamdı. O nasıl bir kurgudur, nasıl bir hayal gücüdür hayran kaldım resmen. Uzaylı teması olan bir kitap ama absürt değildi kesinlikle. Acaba filmi de var mıdır? Bence olsa izlenir yani ben izlerim :D Ama benim için fazla kalın yani alıp tüm gün yayıla yayıla okunacak bir kitap. Benim sadece yatmadan önce 1 saatlik okuma vaktim olduğu düşünülürse oku oku bitmedi be kardeşim!

Ölü Ozanlar Derneği (N.H.Kleinbaum): Ölü Ozanlar Derneğini de yine aynı sahaftan aldım. Görür görmez çok sevindim çünkü daha önce birkaç kez filmini izlemiştim. İzlemeyen yoktur herhalde değil mi? Eğer izlemediyseniz kesinlikle izleyin tavsiye ederim. Kitap hakkında pek birşey demeye gerek yok zaten filmin bire bir aynısıydı zevkle okudum, bol bol altını çizdim :)

Keşke Kadın Olsam ( Aykut Oğut) : Bu tarz kitaplar genelde hiç ilgimi çekmezdi ( artık çekiyor) ama bir blog yazısında görmüştüm ve yazılanlardan etkilendiğim için gidip aldım.Blogun adını hatırlayamadım allam ya:( Kadın gibi kadın nasıl olunur kadınlığın değeri nasıl bilinir Aykut Oğut bizden iyi biliyor orası kesin :D Beni birazda gaza getirdi ''Kadınım ben!!'' diye etrafta dolandığım doğrudur :D Ama kadınların değerinin bilinmesi için erkek milletini biraz fazla yerden yere vurulmuş gibi geldi bana. Gerek var mıydı buna bilemedim :/  Alın okuyun biraz kendinize gelir, çeki düzen verirsiniz kızlarr:)

Arthur Gordon Pym'in Öyküsü ( Edgar Allan Poe) : Şimdi edebiyat severler beni taşa tutacak ama ben bu öykü mü , roman mı, anı mı,gezi yazısı mı ne olduğu belirsiz kitabı hiç sevmedim. Affet beni Allan Poe :( Gemilerin teknik özelliklerini , coğrafi özellikleri, geminin rotalarının enlem ve boylamlarını tek tek uzun uzun anlatması benim içimi baydı!! Birde ansiklopedi gibi çeşitli şeyleri açıklaması var ki (mesela  bilmem ne kaplumbağasıyla ilgili upuzun bir açıklama yazısı) intiharlara sürükledi beni. Görüdüğünüz gibi zaten incecik bir kitap bir oturuşta bitiririm dedim. Haftalarca elimde süründü sonunda betimlemeleri atlayarak okudum sırf sonunu merak ettiğim için. Ve bilin bakalım ne oldu. Kitabın sonu yoktu. Neymiş efendim Arthur Gordon Pym ölmüş devamında ne olduğu bilinmiyormuş. Çıldırıciim bende yorumumu yarıda kesiyorum.

Deli Çocuğun Güncesi ( Özgür Bacaksız) : BU KİTABI ALIN OKUYUN. Bence yeterli bir yorum. Her cümlesi mi güzel olur . Anaa aynı benim gibi düşünüyor olur. Ay bide aşırı mütevazi bir yazarı olur:))) Çok seviyorum yeaa..

Bildiğin Kızlardan Değil ( Lena Dunham) : Ahh deli kızım Lena'm. Girls dizisini izleyen bilir Lenayı. Hem yazıyor, hem oynuyor, hem yönetiyor. Kendi deneyimlerini ve kişisel görüşlerini anlatan kitabı Türkçeye çevrilince koşa koşa aldım tabi. Deli bu kız yaa valla bak. Eğlendim , güldüm, hatta bazen azcıkta olsa üzüldüm. Ya bu Dünya da ne farklı kafalar yaşayan insanlar var şaşırıyorum. Ama uyarıyorum tercüme bence Google translate :D Başka açıklaması olamaz yani saçma sapan cümleler öf.

Kör Baykuş ( Sadık Hidayet) : Bu kitap için alın okuyun diyemeyeceğim. Çünkü herkese hitap etmez bu kitap. Yani ne bileyim öyle içime işledi ve etkisi altına aldı ki diyecek bir şey bulamıyorum. Her cümlesi ben okuyayım diye yazılmış sanki. Bana özel bir kitap ilan ediyorum bunu :) Okumayın kardeşim!!

Amma ve lakin benim yorumlamam bu kadar. Biraz uzun oldu idare edin :) Yıl bitmeden yine görüşürüz umarım! Şimdilik benden bu kadaaar^^

4 yorum:

  1. Kim gelmiş! Hoşgeldin :) Ama ne güzel kitaplar okumuşsun :) Sadık Hidayet dedin mi orada dur Üç Damla Kan'ı 2 saatte bitirdim nasıl sevdim anlatamam!!!!! Okumadıysan oku lütfen. Kör Baykuş da benim listemde deli gibi merak ediyorum :) Özgür Bacaksız'ı da keza öyle en kısa zamanda alacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk!!:) Sadık Hidayet i tabiki okurum seve sevee:) Umarım okuduğunda hoşuna gider sevgiler:**

    YanıtlaSil
  3. deli çocuğun güncesi özellikle en merak ettiğim. bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum. Gfc den takibe aldım.bloğuma baklerim http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz:) bence en kisa surede okuyun ertelemeyin derim:))

      Sil